Industriens fond - samarbejdspartner DKPU

Industriens Fond

DKPU og Industriens Fond har indgået et nyt projektsamarbejde, der skal sætte turbo på forretningsudviklingen og øge konkurrenceevnen hos mindre produktionsvirksomheder i Danmark.

DKPU og Industriens Fond har indgået et nyt samarbejde, der skal løfte konkurrenceevnen i mindre danske produktionsvirksomheder.

Mange af de ting som DKPU gør i dag, fungerer rigtig godt og hjælper virksomheder på rette vej. Men vi ser gerne, at endnu flere får gavn af de muligheder, som DKPU tilbyder og derfor fyrer vi nu yderligere op under kedlerne med henblik på at gøre konkurrenceevnen større i endnu flere virksomheder,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, der netop har bevilliget næsten 2,4 mio. kroner til de kommende års videreudvikling af DKPUs indsats, der i dag særligt har fokus på mindre produktionsvirksomheder i Jylland.

Projektmidlerne fra fonden kommer til at understøtte nogle af de aktiviteter, som i dag gennemføres i regi af DKPU. Men der tages også initiativ til nye tiltag, der gør at DKPU kan række endnu længere ud til de danske produktionsvirksomheder og tilbyde en bredere vifte af produkter og services inden for blandt andet automatisering, digitalisering, procesoptimering, design, kommunikation og bæredygtighed.

Vi ser samarbejdet med Industriens Fond som et kæmpe skulderklap. De projektmidler som vi modtager giver os et enormt rygstød til vores videre arbejde med målgruppen. Det er vores erfaring når vi snakker med målgruppen, at de har behov for en mere praktisk tilgang til deres udvikling. Lige på det punkt er vi superskarpe. Den rådgivning vi tilbyder, er uvildig og samtidig har vores rådgivere selv fingrene nede i maskinrummet. Det gør at vi kan tilbyde noget helt unikt til virksomhederne,” fortæller Claus Højgaard, der er direktør for DKPU, og peger på, at høj faglig viden kombineret med en håndgribelig og praktisk tilgang, er med til at bane vej for implementeringen af nye teknologier og tiltag i virksomhederne:

Vi kommer for eksempel til at gennemføre en række screeningforløb i virksomhederne. Screeningerne skal afdække virksomhedernes parathed inden for digital omstilling og automatisering og give virksomhedsejerne overblik over, hvilke optimeringer og udviklingsforløb, der vil have den største positive indvirkning på deres virksomhed.

Som en del af det nye samarbejdet vil DKPU også fungere som en stærk og kyndig formidlingskanal for den viden der i dag findes i Industriens Fonds projektportefølje. Med erfaringerne fra DKPUs øvrige arbejde og aktiviteter in mente, kan ny viden og teknologi gøres mere praktisk tilgængelig for målgruppen, ved at komme i hænderne på DKPU. Det gøres blandt andet gennem direkte kontakt med enkeltvirksomheder, men der vil også blive afholdt temadage, der skal præsentere nye teknologier til virksomhederne og inspirere dem til selv at implementere dem.

Derudover oprettes faglige netværk til eksempelvis produktionsledere, så de kan trække på hinandens erfaringer inden for drift og implementering af nye processer og teknologier. Som yderligere et vigtigt element i det nye samarbejde, skal DKPU under projektforløbet arrangere praktik og projektforløb til gavn for både virksomheder og studerende.

Projektsamarbejdet mellem Industriens Fond og DKPU sættes i søen i 2020 og ventes at blive afsluttet i løbet af 2022.

Info:

DKPU er et medlemsejet nonprofit kompetencehus der arbejder for at styrke konkurrencekraften i mindre produktionsvirksomheder ved at hjælpe med forretningsudvikling, procesoptimering, bæredygtig omstilling, digitalisering og automatisering. Samtidig hjælper de målgruppen med at søge midler der kan finansiere virksomhedernes udvikling.

Industriens Fond er en privat fond, der arbejder for at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne ved at udvikle og støtte nye projekter. Blandt andet arbejder fonden med at introducere ny teknologi og ny viden i danske virksomheder.

Kontakt:

Claus Højgaard, adm. direktør i DKPU, 26 25 02 17, ch@dkpu.lindapoulsen.com

Ole Østrup, formidlingschef i Industriens Fond, 23 80 06 60, oos@industriensfond.dk

Tilmeld dig vores nyhedsmail

og følg os på LinkedIn